lördag 2 januari 2016

Saffrans Kladdkaka

Bild & recept lånad från jennysmatblogg.nu

Måste ju bara tipsa om denna!!
Hur god som helst!
Måste göras!!! :)

Saffrans Kladdkaka

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.
Det här behöver du tillen form på 22cm:
Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,
Servera med grädde eller gräddglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv