fredag 4 mars 2016

Sture

Jag önskade mig en marlene birger, men jag fick en Sten-Sture!
Tobbe tyckte inte att jag var någon väsktjej.

Mitt i allt det jobbiga med farmor och Tommy Lee kom detta yrväder in i familjen.
Berits Jissa är ifrån samma uppfödare och Jissa och han har samma mamma. Så Berit har pratat om den här valpen länge. Madelene, uppfödaren skulle ha honom kvar för utställning m.m. Berit berättade att han var så pigg och alert och skulle passa perfekt för agility. La inte så mycket tanke på det just då. Sen visade det sig att han kanske skulle bli lite för hög för utställning så Madelene beslutar sig för att sälja honom. Han är då fyra månader. Jag har precis tagit bort Lee och tanken på en ny hund var väldigt långt borta. Vi flyttar in i huset, Hanna skolas in på dagis, Tobbe börjar jobba och allt rullar på. 

Berit ringer mig och berättar att han är till salu.
Hon säger att hon förstår att jag är ledsen men ibland får man inte vänta på rätt tillfälle utan kommer rätt hund så får man ta honom ändå. Hon skickar bilder. Tobbe pratar med Berit utan att jag vet om det och säger en dag "Grattis Helena. Du får Sture av mig i födelsedagspresent". Jag hade önskat mig en marlene birger väska, men jag fick en Sten Sture istället. Tobbe tyckte inte jag var en väsktjej, och jag antar att han tyckte synd om mig när han sett hur ledsen jag varit över Lee. Å ja jag har nog världens snällaste sambo  

Hur är Sture då?
Madelene, uppfödaren sa att han var den värsta valp hon har haft under sina 46 år som hon har fött upp rasen. Å ja...han är vild! Minst sagt. Men samtidigt helt underbar! Han är glad hela tiden, pigg och alert. Händer det inte någonting så hittar han på någonting! Vi har tränat lite trick och när vi tränar så är han otroligt fokuserad. Han är snabb i det han gör men har totalt fokus. Ingen stress. Det gillar jag.

Han har tagit Lees plats och sover gärna vid ytterdörren  

Jag och Hanna var ner och socialtränade lite på stan häromdagen. Han skötte sig jättebra. Brydde sig inte i varken, hundar, bilar eller folk. Han kändes väldigt cool så jag hoppas det fortsätter så. 

Hemma där vi bor så är vi tvungen att gå längs en väg utan gångbana en liten bit för att komma in på byvägen. Vissa bilar kör galet fort och då har han blivit tokig och vill jaga bilarna. Inte så roligt beteénde. Så det ska vi träna mycket på. Jag vill inte att han ska springa efter bilar. Som tur är så har vi åker på andra sidan vägen med jättefina skoterspår rakt in i skogen!!
Å annars är det full fart i allt han gör. Det roligaste är att han och Mike verkligen har funnit varandra. Dom busar inne och ute på promenaderna springer dom ikapp. Sture försöker hänga på Mike så gott han kan. Å Mike verkar tycka att det är roligt att ha någon att springa ikapp med. 

Turbo tycker nog mest att Sture är en big pain in the ass!
Han springer nämligen och jagar Turbo och biter och gnager honom i bakbenen och svansen. Turbo gör sitt bästa för att säga ifrån men Sture skiter i det totalt. Så nu får han igen för att han varit så dryg själv när han varit liten... 

Sture terrade Mike dom första dagarna också, men när han började göra rävskutt på Mike på morgonen så fick han nog och sa ifrån. Ett ärr på nosen och ett på hakan och sen har han inte bråkat med Mike nåt mer om inte Mike själv vill det. Då är det fullt bus! Jag är glad att han sa ifrån. För Mike gjorde inte det med Turbo så han har varit jättejobbig på Mike. 

Hanna har inte heller varit så superförtjust i Sture. Han har ju mest varit med äldre barn så ibland har Hanna åkt på nån glidtackling när han har varit i sitt essé inne. Nu förstår dom varandra lite mer så nu går det bättre. Men Hanna tycker Turbo är bästa hunden för att han är så lugn. Så han är den enda hunden som får kramar och pussar. 

Jag gillar iaf Sture mer och mer. Han är som ett litet lyckopiller även om han kan vara fruktansvärt dryg ibland. Jag längtar faktiskt tills valptiden är över. Jag tycker inte den tiden är mysig längre, bara jobbig faktiskt. Jag gillar mer när dom vuxit upp och man kan träna med dom :) Så det ska bli spännande att se vad det blir av denna lilla herre! Det roliga är att Hanna gärna vill vara med och belöna när vi tränar nåt inne. Så hon brukar också ge han godis när han sätter i alla tassar i en låda tex :) Så det kanske blir en liten hundtjej av henne ändå till slut ;) Hon som annars är galet förtjust i katter!

1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindnings Stava.
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare Lover
  8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill att tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera

Bloggarkiv