tisdag 22 december 2009

Skön julstress med hysteriska tanter

Dagen börjar på bästa vis.
Telefonen ringer och Carina svarar. Våran bil med all dagens frukt står i Helsingborg. Trasig! 2008 gick kylan sönder i disken julveckan. 2009 ville inte vara sämre och svarade upp med att pajja bilen. Så vad gör man då? Hysteriska tanter som springer runt som yra höns och muttrar och skäller och undrar "vart rödkålen är?...är grönkålen slut...?"

Ja...jag kan inte låta bli att tycka att det är lite roligt. Jag älskar att jobba dagarna före jul. Massvis med folk och saker att göra. Du måste lixom hålla en viss stress för att allt ska fungera. Folk handlar utan att bry sig om att kolla priset. Under julen får saker kosta. Det spelar ingen roll att man jobbar från halv sju på morgon till sju på kvällen. Det är bara sååå roligt.

Hur gick det då med bilen?
Jo halv två kom den. Vi fyllde ut rödkålen och grönkålen och vips så var det i harmoni igen. Tanterna blev lugn och vi kunde fortsätta att gå och mysa bland alla grönsaker.

Nu är det bara en dag kvar till dopparedan...å vet ni! Första gången på flera år är jag ledig hela JULAFTON! Kors i taket!

1 kommentar:

  1. Nog för att det är kul att jobba under julen men när de är ensamma och handlar en vagn för 3 500:- är det mindre kul att sitta i kassan. ;) Vår Maxi-handlare har tydligen alltid haft stängt på julafton. Vilket vi som arbetare uppskattar enormt! :D God Jul på er!!!

    Föresten - kommer ni loss den 20-21 och går kurs för Jenny hos Maria? Ylva, Emma, Malin och jag har anmält oss till de datumen.

    SvaraRadera

Bloggarkiv