lördag 20 april 2013

Första agilitypasset ute för iår

Grabbarna väntar på att få springa och leta efter husse.

Idag åkte jag och Tobbe upp på klubben med alla hundar. 
Turbo fick hoppa "riktiga" agilityhinder för första gången i sitt liv. Vi byggde upp en raksträcka med fyra hinder. Nån gång i början sprang han förbi nåt hinder men han fattade fort och sprang i full fart och hoppade. Så vi körde två pass med vila emellan. Vi fokuserade på starten & sen att han skulle söka hindrena själv. Ett jättebra första pass. 

Sen var det Lees tur. Vi började med att träna ett nytt kommando som vi tränade in i vinter runt träd iskogen. Spännande att äntligen få prova det på hinder. Det fungerade bra åt ett håll, medans det var svårare åt det andra. Jag tror det kan ha att göra med Lees öga eftersom vetrinären sa att han ser sämre på det ena. (Pupillen vidgar sig inte som den ska, har inte kollat exakt hur mycket han ser.) Det gör iaf att man har mer förståelse för när det inte fungerar. 

Mike var sist ut. Han fick också prova samma som Lee. Å oj va rolig han är den hunden. Han bara sätter det pang, pang, pang och igen. Sen tränade vi starter och belönade upp dom massor eftersom han tjuvat så mycket. Ska försöka ha bra startträning med i varje pass nu. Å verkligen belöna upp det extra mycket. Vi körde bara ett kort pass och förstärkte upp lite gamla signaler idag och provade det där nya. Åkte mest upp för Turbos skull idag.

När vi tränat klart åkte vi ut i skogen och gick lite off-track.
Vi körde även lite människo sök. Lee briljerar alltid när det gäller det & hittar alla först. Mike tror jag inte tar det på allvar för han anstränger sig inte riktigt om man inte skickar honom själv. Turbo är förvånansvärt duktig och hittar alltid rätt till slut, trots sin lilla trubbnos. Alla tre tycker iaf att det är jätteroligt och det är huvudsaken. Härligt var det att vara ute i det fina vädret...solen värmde gott :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv