tisdag 27 december 2011

Detaljträning


Foto: Petra Strand
Tommy Lee på SM 2011

När jag slutade jobba idag så ringde jag Annika och bokade in träning. Vi åkte till Hertsjö och körde ett pass. En slalomövning där vi nötte slalomingångar med bågar för att bygga upp lite säkerhet utan att det ska behöva bli fel. La på olika svårigheter som att runda ingångarna & utgångarna, springa åt motsatt håll m.m Sen var det en övning där man kom i full fart för att gå ner och göra tajta bakombyten eller backsvängar, för att sen gå upp i maxfart igen och sen ner i en tajt sväng..

Mike har jag varit dålig att träna bakombyten med så där bröt ja ner och belönade när han hoppade dom tajt varje gång i början innan vi gick vidare i övningen. Det blir bättre & bättre. Tidigare har han haft för hög fart så även om han hoppar tajt så blir det att han flyter ut pga farten. Så det är bra om han inser själv att han läre sänka farten lite i sånna lägen för att ta svängen bättre. Sen tränade vi även lite starter, jag gillar inte att träna starter & inte han heller för han tjuvar hela tiden! Även fast ja försöker vara konsekvent. Men antagligen är ja inte det ändå.. ska ta tag i det nu ;) Hade prinskorv med så vi belönade starterna mycket idag. Nåt han är oförskämt duktig på är när ja springer åt motsatt håll i slalom. Han tar det jättebra fast vi inte har tränat det så mycket. Han kan min lilleman! Roligt att träna detaljer...har varit mycket helhet nu på slutet.

Tommy Lee var riktigt på hugget idag. Han gick fint och var skitrolig att köra. Å det var så kul för han var riktigt nöjd med sig själv också ;) Annika påpekade det & skrattade efter att vi kört en gång...å ja..det syntes vekligen :) Tidigare har han tappat tempo när ja har sprungit åt motsatt håll i slalom. Så ja passade på att träna det idag & det var som att poletten trillade ner för han gjorde det jättefint och det var nästan hellre som att han ökade tempo så han skulle bli klar nån gång så han kunde komma ikapp. Svängarna fungerade också bra idag. Han är så rolig när han går såhär bra.

Så dagens träningspass kändes riktigt bra!!
Ska försöka hinna med ett pass till i veckan. Å sen när Tobbe åker utomlands ska vi också försöka få till några pass under veckorna.

F*n va agility är roligt!!!!

Det är verkligen skitkul med detaljer. Fast det gäller att inte haka upp sig på detaljerna, för det är ju ändå helheten som är viktigast. Men snygga detaljer i en bra helhet är verkligen rolig agility att kolla på. Tycker ja iaf..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv