fredag 6 januari 2012

Kistamässan

Banan på morgonen innan första klassen på torsdagen.
Lugnet före stormen...

Godkväll!

Jag har precis kommit hem ifrån två dagars agilitytävlande med min lilla rockstjärna. Två roliga dagar. Det känns så himla kul att vara tillbaka på tävlingsbanan igen. Å känna att det är så där sjukt roligt som jag tycker att det verkligen är. Känna den där känslan som inte har infunnit sig tidigare under året.. Ni vet när man kommer hem och det första man vill göra är att åka och träna! Tyvärr går det ju inte eftersom hunden är alldeles för trött och du med.. det är bara viljan som finns där. Huvudet och kroppen har redan kastat in handduken för länge sen.. ;)

Lee har tyckt att det var superkul att tävla i helgen. Hela han sken upp. Tyvärr så har han varit den där förbaskade jag-kan-inte-vara-på-höger-sida-hunden. Vilket har resulterat i usla tider och nedriga vägringar. Så himla tråkigt. För utom det "felet" så tycker jag att han går riktigt bra. Han har bara rivit ett hinder under hela helgen. Trots att han hade jättesvårt med mattan och halkade runt hejvillt. Han har varit duktig och tagit alla kontaktfält. Men dom behöver verkligen snyggas till. Snygga kf är verkligen färskvara. Så även om han alltid ligger 1-2 sek. efter dom snabbaste när han går som bäst så kan vi absolut sätta bättre tider än idag & igår. Funderar på att skicka in filmer till Jenny för videoanalys. Riktigt bra film från dagens lopp på problemet. Skulle vara intressant att höra nån som inte är van att se honom men som ändå är otroligt duktig tycka till och ge tips. Ibland är det ju som bortblåst för att i nästa lopp vara tillbaka och värre än nånsin. Vad gör man??? Dom här dagarna var nog dom värsta på länge..


Torsdag

Dagen började med Agilityklass A & fortsatte sen med Agilityklass B & avslutades med hoppklass. I båda agilityklasserna blev laget diskade. Det var lite stolpe ut. I första loppet diskade sig Takida & Axel, Floyde & Lee fick en femma var. Våran var såklart en vägran..surt. I andra loppet diskade sig Lee & Axel medans Takida & Floyde satte en nolla var. Hoppklassen gick det desto bättre. Alla hundarna går riktigt bra. Vi fick en vägran på ett hinder (nähäää) och kommer i mål på 5 fel, men ja är ändå jättenöjd med det loppet för förutom den vägran gick han riktigt bra. Den kostade dock sjukt mycket tid.. trist att han krånglar till det så förbaskat. Dom andra i laget nollar. Det räcker så långt att det blir vinst för laget. Riktigt roligt.
Två nöjda lagkamrater efter dagens vinst!

Annika & jag hade sån tur att vi fick låna Tobbes lägenhet och sova i. Vi hade ju egentligen tänkt åka hem och sova, men det blev så himla sent så Gävle kändes mycket bättre.

Fredag

Idag märktes det att det var helgdag, för oj va mycket folk det var på mässan!
Mycket publik. Ovant för en del hundar som blev rädda, nyfikna.. Lee brydde sig inte ett dugg. Skönt!

Packat med publik runt banan.

Idag var det två hoppklasser & dagen avslutades med en agilityklass.
I första loppet nollade Lee & Axel medans Takida & Floyde fick en 5a var. Takida halkade vilket gjorde att hon rev hindret. Annars hade vi legat i toppen. Sju lag fick sm-pinnar och vi kom åtta. Typiskt. I andra loppet nollar Takida & Axel medans Floyde & Lee får en femma var. Lee krånglar så förbaskat i starten med högersidan så det är helt sjukt. Vi kommer i mål med tidsfel!! Heeelt sjukt. Då kan ni ju tänka er hur mupp han var. Tur han är gullig en sån gång ;) I sista loppet börjar Takida med att diska sig, Lee får 15 fel (2 vägringar!! 1 rivning), Floyde 5 fel & Axel 5 fel. Uselt. Näst snabbaste tiden totalt av alla lag, men vad spelar det för roll när vi hade typ 100 fel...

Jag kan hitta bitar i alla lopp som ja är nöjd med med Lee. Det är väl dom man får ta med sig. Å sen komma ihåg & jobba vidare på problemen. Tycker bara att han är en svår nöt att knäcka. Lee-man gör så gott han kan. Å mer kan man väl inte begära. Han kanske bara har strömavbrott i huvudet ibland..eller långt mellan kablarna som Berit brukar säga..ja vet inte ;) Svårt är det!

Nä nu är ja för trött för att skriva nå mer. Blir mest surrigt tror ja.. Annika har filmat så det kanske kommer film från nåt av loppen så småningom..

God natt!! Å lycka till alla som tävlar imorn! Då tänker vi ha sovmorgon.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv