söndag 14 november 2010

Inte undra på man blir trött..


Idag har Mike tränat både rapport & vallning.
Såhär trött blir man efteråt.....

Rapporten
Idag gick vi en lång och rejäl A-B sträcka. På sträckan mellan B-C blev det en 90graders vinkel. Vi gjorde C stationen så vi såg ner till vinkeln. Det var jättekul att se hur alla hundarna tog vinkeln bra. Det var fint tryck på alla hundar idag...jättekul! Vi körde ända till A-D sträcka. När vi ska skicka hundarna från D-A för att avsluta så är Filur först ut. Han drar iväg som en torped, efter ett tag berättar Pär på walkietalkien att han vände när han var nästan framme. Han kommer tillbaka. Vi skickar Flippe. Han kommer också tillbaka. Vi testar att skicka Mike, och han for iväg med en väldig fart som vanligt, men efter ett tag så kommer även han tillbaka. Malin skickar Filur igen som är borta läääänge, innan han till slut kommer tillbaka han med. Vi beslutar då att avlsuta och gå med dom tillbaka. Vi har ingen aning om varför dom vände allihopa på sista sträckan. Kanske var dom för trötta för att koncentrera sig sista sträckan. Det var iaf första gången någonsin Mike har vänt på en rapportsträcka. Undrar om han hade sprungit om dom före hade sprungit och kommit fram? Om det hade någon betydelse? Spännande och se hur det går nästa gång iaf :) Vi beslöt oss för att tro att dom gjorde det för att dom ville vara gentlemen & gå tillbaka med Kayan som inte fick springa sista sträckan.. ;)
(Mike på rapporten i snövädret, Foto: Malin Tangfelt)
När vi gick till bilen märktes det att Mike var jättetrött, han lunkade på så sakta bredvid mig. Men träningen var ju inte slut här, Vi hade ju beslutat att köra lite vallning hos Ullis när vi åkte hem. Så vi åkte dit...

Vallningen
När vi kom till fårhagen verkade han ha hittat lite reservkrafter, för då blev vi helt plötsligt pigg igen.. ;)

Vi gjorde samma övning som på kursen och föste, blandat med tårtbitar då hunden fick komma till oss, för att sen gå framåt och fösa fåren längs staketet. Idag kändes det mycket bättre. Jag hade mer koll på läget och Mike kändes bättre. Han har börjat tjuvstarta lite efter jag har lagt honom så det måste vi ta tag i. Vi försöker även få till ett sakta kommando så han ska kunna starta lite mjukare. Han är väldigt snabb upp på benen, och på benen över huvudtaget.. ;) Ibland går han jättefint och lugnt...vill kunna få till det lite oftare och på kommando.
Men det var roligt idag. Å det är ju så kul att se alla andra. Vilka framsteg. Sååå kul att vi har en liten träningsgrupp även i vallningen. Å att man kommer iväg med jämna mellanrum....det blir så mycket roligare då. Jag vill verkligen att vi ska klara ett Godkänt VP.


Vill avsluta med ett...
Grattis till pappa på Fars Dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv