tisdag 8 februari 2011

Måndagsträning

Igår var det träning med måndagsgruppen igen. Det var lite olika kombinationer med tyskar, kontaktfält och bakombyten som stod på schemat. Det gick bra i början och slutet, i mitten fick vi lite problem. Vi hade nämligen tagit in gungan att träna på idag.

Mike har aldrig sett gungan, satt en tass på den eller någonting över huvudtaget. Medans vi kör en övning med balansen så kör Malin och Filur den andra kombinationen med gungan samtidigt. Våran övning slutade med balansen och deras med gungan, slutet av övningarna låg i samma del av ridhuset. Så när vi kommer där och Mike gör sitt kontktfält så gör Malin och Filur gungan. Den smäller ju lite när den slår i. Å på nå vis så tycker Mike det var jätteobehagligt. Så mycket så att han drar svansen mellan benen och går därifrån. Sen vill han inte köra nå mer förns vi har tagit ut gungan och han får köra ett varv själv. Då släpper det och han blir sig själv igen. Så på slutet kan vi köra och han tycker det är precis lika kul som vanligt.

Jag funderade mycket på det där igår. Mike har ju aldrig brytt sig i ljud, smällar o.s.v. förut. Så varför reagerade han så starkt nu? Pratade med Berit om det också och vi kom fram till att det måste vara för att han inte visste vad det var. Så då blev det läskigt. Vi ska åka och låta honom göra gungan med hjälp ifrån oss så han vet vad det är för någonting. När han själv märker att det är han som skapar ljudet och att det inte händer någonting så tror vi att det kommer att gå bra sen. Ska bli spännande och se om våran teori stämmer.

Idag är jag ledig. Så förutom lite fix här hemma ska jag och Mike åka ner på stan igen och träna lite lydnad bland folk. Superfint väder ute, solen skiner och det är jättevarmt.
V å r k ä n s l o r ! !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv