måndag 20 juni 2011

Tjohoo!!

Såhär roligt tyckte Lee att det var på SM!


Petra Strand mfl. hade knäppt jättemycket fina kort från SM. Vi lyckades fastna på några stycken. Det här var nog ett av dom roligaste korten på min lilla tok. Det är så mycket Lee på nå vis. Man riktigt ser hur roligt han tycker att det är!

Ikväll var vi i Agilitysektorn upp och fixade inför tävlingen. Bytte mattor på klätterhindrena, fyllde nya fina sandsäckar & gjorde iordning alla priser. Efteråt passade jag på att träna med både Lee & Mike. Martina och Erica hade byggt en klass 1 bana så vi körde den. Lee satte fyra nollor på raken. Kändes skönt! Inte så svårt kanske ni tycker när det är klass 1 & han tävlar i klass 3, men till saken hör ju att Lee inte är som alla andra hundar. Han tycker ju att det allra enklaste är det som är allra svårast. Så nollorna värmde fint.

Mike satte två nollor på raken. Sen körde vi en övning med fel tunnelingång & på låga hinder. Övningen gick bra. Han börjar förstå det mer och mer nu, men det är fortfarande en bra bit kvar tills ja är nöjd med det. Sen gick vi tillbaka för att köra banan igen. Mike började bli trött och då slarvar han lite och stressar upp sig själv & bara kör på. Å då kommer rivningarna. Så vi måste verkligen träna på att orka hålla fokus även om kroppen börjar bli trött. Träningspasset kändes bra. Det känns som att jag får mer och mer kontroll över min lilla torped. Det gäller bara att ha en tumme i ögat på honom hela tiden.

Vi tog en lite paus och gick en sväng. Sen körde vi igenom hela 1:ans moment för att se vad som fortfarande fungerade. Fast med belöning emellan varje moment. Det gick över förväntan. Fria följet var han lite slarvig i svängarna, tror det berodde på att han var trött. Läggande under gång gick jättebra, likaså inkallning. Möjligen lite dålig fart in. På ställandet gjorde han allt klockrent förutom att han ställer om frambenen när ja är på väg tillbaka. Han gjorde så på debuten också så där behöver vi träna stadga. Resten av momenten är ja nöjd med. Vi gjorde ingen platsliggning och det är det ja känner att vi behöver träna på. Ska försöka köra igång med lydnaden igen nu och ta ett LP innan sommaren är slut. Hade det inte varit för att jag är nervös inför platsliggningen hade vi redan startat. Så ja ska försöka hinna med både lydnaden & agilityn ett tag nu tänkte ja. Vi får se hur det går. Ja känner mig iaf taggad!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv